MIVB begraaft papieren rittenkaart

© brusselnieuws.be
30/06/2015

De MIVB verkoopt niet langer de 'papieren' magneetkaarten van vijf en tien ritten. Gebruikers van het Brussels openbaar vervoer moeten overstappen op de elektronische Mobibkaart. Wie nog een oude kaart heeft, kan ze wel nog gebruiken tot midden 2016.

Vanaf woensdag 1 juli zijn vervoersbewijzen voor vijf of tien ritten enkel nog beschikbaar op de Mobibkaart. De ritten kunnen geladen worden op een persoonsgebonden of anonieme chipkaart.

De papieren tickets voor één rit, één dag of een busrit naar de luchthaven blijven nog een jaar bestaan. Tot zolang kunnen reizigers ook tot voor kort gekochte papieren tickets van vijf of tien ritten ontwaarden.

Binnenkort zullen nieuwe bussen en trams overigens niet meer beschikken over het oude oranje ontwaardingstoestel omdat het niet meer beschikbaar is op de markt.

Gratis Mobibkaarten
Om de overgang voor reizigers te vergemakkelijken deelt de MIVB al sinds eind april gratis Mobibkaarten uit. Het Brussels vervoerbedrijf heeft ondertussen beslist om de actie te verlengen tot 18 juli. Wie een nieuwe kaart van vijf of tien ritten wil, kan terecht in de verkooppunten van de MIVB. Na de actie kost de herbruikbare kaart 5 euro.

Volgens de vervoersmaatschappij zijn al 225.000 klanten die vroeger papieren rittenkaarten gebruikten overgestapt op Mobib.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni