Ministers praten na drie jaar opnieuw over het Gen

© FM Brussel
09/05/2012
Dinsdag hebben zes ministers en staatssecretarissen, van de federale regering en de drie gewestregeringen, vergaderd over het Gewestelijk Expresnet (Gen) rond Brussel. Het was de eerste dergelijke vergadering sinds ... 2009.

Dat de excellenties zolang niet hebben vergaderd had te maken met opeenvolgende verkiezingen, lopende zaken en de aanslepende regeringsvorming op federaal niveau. Dat zegt Melchior Wathelet, staatssecretaris voor mobiliteit (CDH). "Het Gen is een belangrijk dossier dat dringend uit zijn winterslaap moest worden gehaald en dat is bij deze gebeurd."

Zaten naast voornoemde Wathelet nog aan tafel: Paul Magnette (PS), federaal minister van Overheidsbedrijven, Philippe Henry (Ecolo), Waalse minister van Mobiliteit, Bruno De Lille (Groen), Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit, Brigitte Grouwels (CD&V), Brussels minister van Vervoer en Hilde Crevits, Vlaamse minister van Mobiliteit.

Op het terrein is de voorbije drie jaar wel verder gewerkt aan de uitbouw van het Gen.

Het Gen moet het openbaar vervoersaanbod in een straal van 30 kilometer rond het hoofdstedelijk gewest gevoelig verbeteren. Het dossier sleept al jaren aan. Ooit is gezegd dat het voorstadsnet van de spoorwegen tegen 2012 voltooid zou zijn. Ondertussen is die deadline al opgeschoven tot 2019 of zelfs 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni