Minister Gatz wil rondetafelconferentie rond cultuur

© brusselnieuws.be
15/11/2014

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz wil in het voorjaar een rondetafelconferentie organiseren over cultuur in Brussel met alle bevoegde ministers. Bedoeling is om alle culturele actoren, de kunstcollecties én de financiële inbreng van de verschillende niveaus in kaart te brengen.

Minister Gatz (Open VLD) heeft al met zijn Franstalige tegenhanger Joëlle Milquet (CDH) aan tafel gezeten voor de uitvoering van het cultureel akkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap. “Ik wil de dialoog uitbreiden met vertegenwoordigers van het federale en het Europese niveau”, zegt hij zaterdag in een interview met Le Soir.

Daarvoor wil de minister in het najaar een rondetafelconferentie organiseren. Die moet mede leiden tot een verdeelsleutel voor de cultuursubsidies tussen de verschillende politieke niveaus. Bovendien denkt de minister aan een alternatieve financiering door de privésector.

Aan die rondetafel zouden volgens Gatz dan volgende ministers kunnen deelnemen: hemzelf als Vlaams minister van Cultuur, Joëlle Milquet (minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap), Didier Reynders (MR, federale biculturele instellingen), staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA, federaal Wetenschapsbeleid), Johan Van Overtveldt (N-VA, Financiën), Brussels staatssecretaris Fadila Lanaan (PS, binnen de CoCoF bevoegd voor Cultuur) en minister Pascal Smet (SP.A, VGC-Collegelid voor Cultuur).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni