Jacqueline Galant
© Saskia Vanderstichele

Minister Galant haalt uit naar 'gevaarlijke en antisociale' acties

© Belga
09/10/2015

Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) is niet te spreken over de sabotage die sommige vakbondsmensen vrijdag hebben gepleegd aan de treinsporen rond Brussel. "Het is ontoelaatbaar dat het protest andermans veiligheid in gevaar brengt", onderstreept ze.

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant is niet te spreken over de sabotage die sommige vakbondsmensen vrijdag hebben gepleegd aan de treinsporen rond Brussel. "Het is ontoelaatbaar dat het protest andermans veiligheid in gevaar brengt", onderstreept ze.

"Mensen hebben de sporen betreden, ondanks de grote inspanningen van de infrastructuurbeheerder die blijft herhalen dat het om een gevaarlijke handeling gaat die aanleiding kan geven tot dodelijke ongevallen", zegt Galant, die Infrabel nadrukkelijk bedankt "voor het treffen van de nodige schikkingen om tegen dergelijke gevaarlijke en antisociale daden op te treden".

De liberale minister heeft weinig begrip voor de staking. "Ik eerbiedig het stakingsrecht, dat deel uitmaakt van onze sociale verworvenheden", klinkt het. Maar wie wil werken, moet dat voor haar ook kunnen. "De uitoefening van het stakingsrecht moet eerbied hebben voor het recht van de anderen om te willen werken. Overleg en onderhandeling zijn eveneens sociale verworvenheden die hun nut hebben bewezen. De acties van vanmorgen zijn onevenredig, onverantwoord en onbezonnen", besluit Galant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni