Mini-markt in parkje langs Wetstraat

© brusselnieuws.be
18/06/2015

In het Maalbeekdalparkje langs de Wetstraat vindt voortaan elke donderdag een kleine markt plaats. Ook een glaasje drinken na het werk is mogelijk.

De kleine markt telt zeven standplaatsen waar melkproducten, dranken, snacks voor kinderen, fijne kruidenierswaren en traditionele vleeswaren uit Europese landen te koop worden aangeboden. Jeudi Jardin is open van 12 tot 20 uur en is gelegen in het Maalbeekdalparkje. Dat ligt tussen de drukke Wetstraat, de Jozef II-straat en de Etterbeeksesteenweg.

"De nieuwe markt kadert in het dynamiseringsbeleid van de buurtmarkten", zegte schepen van Handel Marion Lemesre (MR). De Stad wil binnenkort nog een andere micro-markt lanceren, in de Bijstandsstraat.

Jeudi-Jardin wordt uitgebaat door de vzw Marché des Producteurs en legt de nadruk op lokale producten. "Nu nabijheid aan belang wint, willen we innoveren met deze eerste markt in een groene ruimte van de Stad", zegt schepen van Leefmilieu Ahmed El Ktibi (PS). "Dit initiatief ligt me na aan het hart omdat het belang van deze gezellige plekken voor een buurt wordt benadrukt door de duurzame en lekker producten die hier nu kunnen ontdekt worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni