Milquet krijgt onderwijs én cultuur in Franse Gemeenschap

© brusselnieuws.be
22/07/2014

Joëlle Milquet (CDH) verlaat het federale niveau en wordt minister in de Franse Gemeenschap, waar ze zowel de bevoegdheden Onderwijs als Cultuur krijgt. Ook Rachid Madrane (PS), uittredend Brussels staatssecretaris, wordt minister op dat niveau. Hij wordt bevoegd voor Hulp aan Jongeren en de Promotie van Brussel.

Brussels CDH-kopstuk Milquet was nauw betrokken bij de onderhandelingen voor de nieuwe Brusselse regering maar liet de ministerpost op dat niveau aan Céline Fremault. Maandagavond raakte bekend dat Milquet minister wordt voor de Franse Gemeenschap. Ze neemt de belangrijke portefeuille onderwijs over van haar partijgenote Marie-Martine Schyns. Haar portefeuille omhelst ook crèches, maar niet het hoger onderwijs.

In de uittredende federale regering volgt Melchior Wathelet Milquet op als minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier voor CDH. Kamerlid Catherine Fonck wordt in plaats van Wathelet staatssecretaris voor Mobiliteit en Staatshervorming.

In de nieuwe regering van de Franse Gemeenschap vinden we overigens nog een Brusselaar. Rachid Madrane, in de vorige Brusselse regering nog staatssecretaris voor Netheid en Stedenbouw, wordt er minister voor Hulp aan de Jeugd, Justitiehuizen en de Promotie van Brussel. Madrane wisselde van niveau met Fadila Laanan, die na tien jaar cultuurminister in de Franse Gemeenschap Brussels staatssecretaris wordt.

In de Franse Gemeenschap regeert een coalitie van PS en CDH. Rudy Demotte (PS) is er minister-president.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni