Milquet doet mee aan rondetafelconferentie Gatz

© brusselnieuws.be
17/11/2014

Joëlle Milquet (CDH), de minister van Cultuur van de Franse Gemeenschap, reageert positief op het voorstel van haar Vlaamse collega Sven Gatz (Open VLD) om een rondetafelconferentie te houden over cultuur in Brussel. “De bevoegdheden op vlak van cultuur in Brussel zijn te zeer verdeeld over de verschillende beleidsniveaus.”

“Samenwerking tussen de verschillende beleidsniveaus zal de cultuursector in Brussel veel performanter maken. Samenwerken is ook essentieel voor de uitstraling van onze hoofdstad en van ons land”, zegt Milquet in Le Soir.

Sven Gatz kondigde dit weekend in die krant aan dat hij in het voorjaar een rondetafelconferentie wil organiseren over cultuur in Brussel met alle bevoegde ministers. Bedoeling is om alle culturele actoren, de kunstcollecties én de financiële inbreng van de verschillende niveaus in kaart te brengen.

Gatz en Milquet zaten eerder al samen en er is een samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap op vlak van cultuur. “Om dat uit te voeren willen we een budget creëren voor gezamenlijke initiatieven met toekomst. Daaraan zullen de gemeenschappen elk de helft bijdragen”, zegt Milquet. De volgende vergadering tussen beide ministers is op 8 december.

Ook de 19 Brusselse gemeenten, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het federale niveau moeten meewerken, vindt Milquet. Met de culturele sector zelf is al overleg gepland. Op 5 december zit Milquet samen met de koepelorganisatie Réseau des Arts à Bruxelles en begin januari met de Nederlandstalige tegenhanger Brussels Kunstenoverleg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni