© Michel Tubbax

Michel Tubbax wordt CEO Vlaams-Brusselse Media

© brusselnieuws.be
13/10/2014

Michel Tubbax wordt de CEO van de vzw Vlaams-Brusselse media, de nieuwe fusieorganisatie die Brussel Deze Week, FM Brussel, brusselnieuws.be, tvbrussel en Agenda onder een dak brengt. Tubbax was in het verleden directeur van Stepstone België en general manager bij Roularta Media.

Tubbax (58) krijgt de leiding over een nieuw bedrijf, dat pas in maart van dit jaar werd opgericht. De drie vzw’s TV Brussel, FM Brussel en Brussel Deze Week besloten toen om de krachten te bundelen in een organisatie, die vandaag bijna 80 personeelsleden telt.

De nieuwe CEO kan terugblikken op een ruime ervaring in de communicatie- en mediawereld. Zo was hij onder meer stichter en directeur van het mediabureau Vizeum en de Belgische directeur van jobsite Stepstone. Tubbax was ook actief als general manager bij Roularta Media, een functie waarin hij verantwoordelijk was voor de advertentieverkoop van de groep.

“Ik ben heel blij om deze organisatie in volle beweging te mogen leiden”, zegt Tubbax over zijn benoeming. “Het is de bedoeling Vlaams-Brusselse Media te stroomlijnen tot één slagkrachtige mediaorganisatie, die de troeven van de verschillende merken volop uitspeelt. Daarbij willen we mediagebruikers binnen en buiten Brussel nog beter bedienen met een eigentijds media-aanbod."

Tubbax noemt zijn nieuwe functie een erg uitdagende job. "Zowel de productie- als de commerciële kant van multimediaal uitgeven komen aan bod. Ik zal bovendien een gemotiveerd team managen en kunnen meewerken aan een erg kwalitatief product. En dit in en voor Brussel, de stad waar ik gestudeerd heb en waar ik al meer dan 30 jaar werk.“

Marc Michils, voorzitter van de Raad van Bestuur van Vlaams-Brusselse Media: ”De Raad van Bestuur is bij Michel uitgekomen na een grondige selectieprocedure. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man is om deze organisatie succesvol verder uit te bouwen, en ervoor te zorgen ze haar missie kwalitatief vervult. Vooral Michels kwaliteiten als manager van een groep creatieve mensen hebben de doorslag gegeven bij onze keuze.”

Michel Tubbax gaat op 3 november aan de slag.

Michel Tubbax

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni