Sinds 11.30 uur werken de metropoortjes opnieuw, en moeten reizigers hun vervoersbewijs valideren om ze te openen. De poortjes in alle (pre-)metrostations waren meer dan 24 uur buiten werking door een technisch defect.

Sinds dinsdagmorgen stonden alle metropoortjes open in de Brusselse stations. Dat kwam door een panne in het communicatiesysteem, waardoor de interfoon niet werkte. Mensen die vastzitten en op het spreekknopje drukken, kunnen dan niet in contact treden met een operator. "De procedure bepaalt dan dat de poortjes open moeten blijven", zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme aan brusselnieuws.be.

"Woensdagmorgen hebben we eerst een geslaagde test gedaan in een labo-omgeving", zegt Van hamme. "In een gesloten circuit hebben we een simulatie uitgevoerd, en die verliep positief. Daarna hebben MIVB-medewerkers een tweede test uitgevoerd in de stations. Daaruit bleek dat de interfonie weer werkte. Sinds 11.30 uur zijn de poortjes weer dicht."

Tijdens het defect konden reizigers nog altijd hun vervoersbewijs valideren, maar werd frauderen plots een stuk makkelijker. De MIVB kan pas over twee weken zeggen of de open poortjes een impact hadden op het aantal valideringen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni