metro Rogier c Daniel Sparing

Metromoordenaar uitgeleverd door Spanje

© brusselnieuws.be
09/10/2015

Eén van de drie verdachte daders van de dodelijke steekpartij op 20 mei 2013 in het metrostation van Rogier is uitgeleverd door Spanje.

Volgens La Dernière Heure heeft Spanje de verdachte, de 24-jarige Bilal Haddouche, dinsdag uitgeleverd. Hij is direct aan de gevangenis van Sint-Gillis overgeleverd.

Haddouche werd eind augustus al ondervraagd door de politie van Melilla, een Spaanse enclave aan de Middellandse Zee. Daarna werd hij naar Madrid getransfereerd. Er was een Europees aanhoudingsbevel tegen Haddouche uitgeschreven.

Samen met Zahl Zakir (21) en Amine Dahache (22) wordt Haddouche verdacht van doodslag op de 35-jarige Artur Rifa.

Haddouche, Zakir en Dahache bevonden zich op 20 mei 2013 in het metrostation Rogier toen ze daar Rifa tegen het lijf liepen. Die was enige tijd voordien veroordeeld voor een steekpartij waarvan één van de drie het slachtoffer was geworden.

Haddouche, Zakir en Dahache zouden daarop Rifa geattaqueerd hebben en niet alleen verschillende vuistslagen toegediend hebben maar ook enkele messteken. Het slachtoffer overleed nog dezelfde avond aan zijn verwondingen terwijl Haddouche, Zakir en Dahache de benen namen.

Haddouche was de laatste van de drie die kon ontkomen. Als verzachtende omstandigheden roept zijn advocaat, Sven Mary, in dat hij zich erg behulpzaam heeft getoond bij het onderzoek eind augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni