Reacties
13
Sharing = caring
E-mail

'Metro naar Ukkel tegen 2025'

door JCO © brusselnieuws.be
Schaarbeek, Ukkel

De MIVB zal de uitbreiding van de metro naar Ukkel opnemen in haar investeringsrichtplan voor 2017-2025. Dat leidt Brussels parlementslid Carla Dejonghe (Open VLD) af uit een parlementair antwoord van minister Brigitte Grouwels (CD&V). De studie naar de metro in Schaarbeek nadert ondertussen haar einde.

De MIVB en de Brusselse regering onderhandelen momenteel over een nieuw beheerscontract voor de periode tot 2016. Daarin zullen ook de investeringen worden opgenomen voor de periode 2017-2025. Een van de projecten die daarin opduikt is de uitbreiding van de metro vanaf station Albert naar Ukkel.

"Het is essentieel dat de nodige studies snel opgestart worden," zegt Dejonghe. "De mobiliteitsdruk gaat de komende jaren onder invloed van de bevolkingstoename, nog sterk toenemen. Daarop moeten we inspelen, via de metro, als alternatief voor de wagen."

Metro Schaarbeek: Studie bijna af
Minister Grouwels wijst er wel op dat het nog vroeg dag is voor een metroproject naar het zuiden. "Op dit ogenblik is nog geen akkoord met Beliris bereikt over de financiering van de studie over die uitbreiding", zegt ze.

Grouwels herinnert er ook aan dat de MIVB in de jaren '80 al gedetailleerde plannen had om de metro naar Ukkel uit te breiden tussen Albert en de Heldensquare, maar daar stak de gemeente een stokje voor door de stedenbouwkundige vergunning te weigeren. Grouwels vindt wel dat "de geesten nu voldoende gerijpt zijn" voor een nieuwe poging.

De MIVB plant tegen 2020 ook nog altijd een metro-uitbreiding tussen het Noordstation en Bordet in Evere. De resultaten van de studie daarover moeten ten laatste in september op tafel liggen. Bij de MIVB benadrukt woordvoerder Guy Sablon dat de uitbreiding in de richting van het noorden prioriteit heeft op die naar Ukkel. "De jaartallen die Carla Dejonghe citeert zijn enkel voor haar rekening."

Reacties
13
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.