© Antonio Ponte

Mensenketen voor het klimaat van Beurs tot Justitiepaleis

© brusselnieuws.be
28/11/2015

Omdat de klimaatmarsen in Parijs, Brussel en Oostende zijn afgelast vanwege de terreurdreiging, gingen organisaties op zoek naar een 'veilig' alternatief. Zo ontstond het idee om één lange mensenketen te vormen. De bedoeling is dat die zich zondag uitstrekt van de Beurs tot aan het Justitiepaleis.

De mensenketen zal zich om 12u30 beginnen te vormen, op hetzelfde tijdstip als een mensenketen in Parijs. De bedoeling is om -hand in hand- een ketting te maken van zes delen, vertrekkende van de Beurs tot aan het Justitiepaleis.

Met de keten willen de initiatiefnemers, waaronder non-profit organisaties zoals 11.11.11, Tout Autre Chose + Hart Boven Hard BXL en Alter'Actifs, actie voeren voor een ambitieus en rechtvaardig klimaatakkoord.

Elk deel van de keten zal zijn eigen thema hebben, gaande van 'Power to the People' op het kruispunt van de Anspachlaan en de Kiekenmarkt, tot aan 'Ambitieus Akkoord' aan het Poelaertplein. Iedereen kan zich aansluiten waar hij of zij wil.

In elk deel zal er een infopunt zijn met stewards die de groepjes zullen begeleiden, zodat de keten tegen 13uur gevormd is.

Meer info: http://www.climate-express.be en https://checkthis.com/humanchain

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni