Memorial: 'Snel oplossing of België verlaten'

© brusselnieuws.be
22/06/2015

Memorialbaas Bob Verbeeck begrijpt niet goed dat het Koning Boudewijnstadion in 2020 definitief gesloopt wordt. “Als we de komende twee jaar geen oplossing vinden, moeten we naar het buitenland.”

Verbeeck doet zijn uitspraken in Le Soir en bevestigt ze aan onze redactie. Hij reageert daarmee op de aankondiging zaterdag dat het Boudewijnstadion niet langer dan 2020 overeind blijft.

“Dat komt helemaal niet overeen met wat de politieke verantwoordelijken ons zeiden tijdens de vergaderingen die we al maanden hebben”, zegt Verbeeck.

“Als onze politici hun woord niet houden en als er geen oplossing wordt gevonden binnen de twee jaar, zullen verplicht zijn om de Memorial te verhuizen naar een ander land”, vervolgt Verbeeck. “(…) We hebben de middelen niet om een stadion te bouwen zonder overheidshulp. We hebben net gezien dat zelfs het voetbal dat niet kan.”

Volgens Verbeeck zijn een tiental landen kandidaat om de meeting te organiseren. De topman van de Memorial benadrukt ook dat hij liefst in België wil blijven. "We zijn ontstaan ter nagedachtenis van een atleet die altijd heeft gedroomd van een grote atletiekmeeting in België. We verhuizen enkel als het niet anders kan."

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni