© Frank Ribbens

Meir klopt Nieuwstraat als drukste winkelstraat

© brusselnieuws.be
07/01/2013
Voor het eerst klopt de Antwerpse Meir de Brusselse Nieuwstraat als drukste winkelstraat van het land. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse passantentelling van het vastgoedbureau Fastigon.

De Nieuwstraat is niet langer de drukste winkelstraat van het land. Die titel gaat voor het eerst naar de Meir in Antwerpen, zo concludeerde Fastigon uit het tweejaarlijks onderzoek.

De Meir ziet 290.000 passanten per week, tegenover 230.000 voor de Nieuwstraat. De Brusselse winkelstraat stond twee jaar geleden met 220.000 passanten nog op de eerste plaats. Er kwamen dus 10.000 shoppers bij, maar de Meir boekte een spectaculaire vooruitgang met 110.000 passanten extra. Vier jaar geleden deelden Meir en Nieuwstraat nog de eerste plaats.

Op de derde plaats staat de de Luikse Vinâve d'Ile (200.000).

Het onderzoeksbureau voor winkelvastgoed Fastigon telt om de twee jaar het aantal bezoekers in de belangrijkste Belgische winkelcentra. De telresultaten variëren soms door plaatselijke omstandigheden, zoals werkzaamheden, nieuwe projecten of andere beïnvloedende factoren zoals het weer of lokale feesten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Shop

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni