Megagrote Decathlon opent in Evere

Steven Van Garsse
© Brussel Deze Week
21/05/2015

Deze vrijdag gaat de Decathlonwinkel in Evere open, goed voor 9.500 vierkante meter sportartikelen. Als de geplande uitbreiding van 2.000 vierkante meter er komt, wordt het de grootste Decathlon ter wereld.

In 2013 kreeg Decathlon de vergunning om op een Citydev-terrein aan treinstation Bordet een grote winkel te bouwen. Vanavond donderdag wordt die ingehuldigd. Morgen vrijdag gaat het gebouw open voor het grote publiek.

Er is plaats voor artikelen uit 65 sporten en een handvol 'beleveningszones'. Daar kunnen de sportartikelen worden uitgetest, zoals kinderfietsjes, rollerskates, klimpantoffels, balletschoentjes, hockeysticks, golfclubs. Er is een uitgebreid vissersassortiment en een groot aanbod aan fietsen aan bodemprijzen.

Decathlon zegt te willen inspelen op de groeiende interesse bij stedelingen in sport en vrije tijd. "Sport maakt gelukkig, wij willen mensen zin doen krijgen om te sporten," zegt CEO Herman Van Beveren. Het zuiden van Brussel heeft al een Decathlon, in Anderlecht. Deze winkel moet het noorden en oosten van Brussel beter bedienen.

Daarnaast komt in het gebouw de hoofdzetel van Decathlon, dat tot nu in Antwerpen zat. "Brussel is centraler gelegen. Wie uit Luik of Charleroi komt zal nu niet meer naar de havenstad moeten pendelen," zegt Van Beveren.

Vóór de opening was er wat heisa over het aantal Brusselaars dat is aangeworven, maar dat blijkt goed mee te vallen. 86 procent van de ongeveer honderd nieuwe personeelsleden woont in het Brussels Gewest.

Decathlon is in volle expansie. De winkel in Evere is de 23ste in België. De investering bedraagt 3,5 miljoen euro. De sportdiscounter wil nog winkels openen in een tiental centrumsteden. "We willen op termijn ons winkelaanbod verdubbelen," aldus Koen Tengrootenhuysen, verantwoordelijke bij Decathlon voor de Real Esate.

Er zit naast de winkel in Evere ook een kleine Quick, een AVA (papierwaren), een fitnesszaal en een crèche. De winkelketen is ook met tram en fiets goed bereikbaar, en in de toekomst met de metro.

Er is wel onrust bij het personeel omdat de directie weigert om sociaal overleg te organiseren. Vakbonden en personeel voeren daarom morgen, bij de opening, actie.

Bekijk de video met de timelapse van bouw van de decathlon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni