Meer dan tweeduizend netheidsboetes in Anderlecht

© brusselnieuws.be
18/09/2014

Wie zijn afgedankte zetel op straat zet, denkt beter twee keer na. De boete die gemeente Anderlecht hiervoor oplegt, kan oplopen tot 300 euro. De eerste acht maanden van het jaar werden al ruim 2.000 boetes uitgeschreven.

In 2013 werden op initiatief van schepen van Netheid Elke Roex (SP.A) strengere maatregelingen genomen op het gebied van openbare netheid. Er kwam een nieuw belastingreglement met hogere boetes. In 2013 werden er in totaal 2033 boetes uitgeschreven. Dit jaar zijn er alleen al tot en met half augustus al 2085. Dat meldt de schepen.

Het totaalbedrag aan boetes van dit jaar is bijna 350.000 euro; dat is voor particulieren, bedrijven en winkeliers.

Vorig jaar kregen mensen eerst een waarschuwing, maar nu ze bekend zijn met de nieuwe regels, worden ze eerder beboet. Denk aan 100 euro voor degene die zijn vuilniszak op het verkeerde tijdstip buiten zet, of 150 euro voor een verkeerde vuilniszak.

Ook wie grofvuil buiten zet, kan rekenen op een boete. Hiertoe worden gerekend: oude keukenapparaten, wasmachines, stofzuigers, matrassen en andere in het huis gebruikte voorwerpen. Wie van dit afval af wil, kan Net Brussel bellen om een afspraak te maken om het op te halen, of zelf zijn vuilnis naar een van de Brusselse containerparken brengen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni