Stethoscoop dokter

Medisch centrum in metrostation Centraal

© brusselnieuws.be
20/04/2015

Begin mei opent in het metrostation van Brussel-Centraal een medisch centrum. Het gaat om een initiatief van Brussels Quality Medical (BQM) in samenwerking met vervoersmaatschappij MIVB.

Het zorgcentrum komt ter hoogte van de lokettenzaal in het metrostation. Er zullen drie verpleegsters en twee artsen werken, naast vier ondersteunende personeelsleden. Mensen kunnen er terecht voor algemene medische diensten zoals bloedafname, eerste hulp of een snelle check-up. Het centrum zal toegankelijk zijn op weekdagen van 6.30 tot 19 uur, en op zaterdagochtend. De prijs zou vergelijkbaar met een gewoon doktersbezoek.

Met het medische centrum in de metro mikt BQM vooral op pendelaars en mensen die lange uren werken. "Veel mensen - zeker bedrijvige vrouwen - besteden te weinig aandacht aan hun gezondheid", zegt Patrick Van Achter, ceo van BQM in de gratis krant Metro. "Denk maar aan doktersafspraken die we blijven uitstellen door tijdsgebrek. Dat kan dramatische gevolgen hebben."

De artsen van het centrum beloven binnen de 48 uur een verslag te sturen naar de vaste huisarts. "Het is niet de bedoeling dat we de huisdokter volledig vervangen. Bij grotere of ernstige problemen is het nog altijd aangeraden om die een bezoek te brengen", aldus Van Achter.

Als het medisch centrum succesvol is, kunnen er later dit jaar nog twee bijkomen in Brussel. BQM is naar eigen zeggen marktleider voor het beheer van private zorgcentra en heeft vandaag al zorgcentra in Koekelberg, Jette en Schaarbeek.

Bekijk de reportage van tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni