Mayeur: 'Vlaanderen bevuilt Brussel met zijn extremisten'

© brusselnieuws.be
28/03/2016

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) haalt een dag na de incidenten met hooligans aan de Beurs, zwaar uit naar de N-VA. "Dit soort extremisten zijn het handelsfonds van Bart De Wever en zijn partij."

Mayeur verklaarde zondag al dat hij verontwaardigd was over de incidenten en maandag doet hij daar in Le Soir nog een schepje bovenop. "Het imago van Brussel is bevuild door de gebeurtenissen van zondag", zegt hij. "Het is Vlaanderen dat Brussel is komen bevuilen met zijn extremisten. Die zijn het handelsfonds van Bart De Wever en zijn N-VA."

Zondag kwam het tot opstootjes aan de Beurs met ongeveer 450 hooligans en extreemrechtse betogers. Zij wouden naar eigen zeggen betogen tegen terrorisme. De politie dreef hen uiteindelijk van het plein en moest het waterkanon inzetten. De betogers waren in Vilvoorde op de trein naar Brussel gestapt en konden zonder veel hinder het Beursplein bereiken.

Mayeur heeft ook geen begrip voor de houding van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). "Ik behoud mijn vertrouwen in de diensten die de dreiging analyseren, maar dat in minister Jambon ben ik kwijt", klinkt het.

Minister Jambon wil maandag niet reageren op de uitlatingen van de Brusselse burgemeester.

Op sociale media krijgt Mayeur wel tegenwind met zijn uitspraak.

Feitelijk onjuist en bijzonder ongepast van Mayeur. #Brussel verdient beter #LUnionFaitLaFarce pic.twitter.com/XFw8IIYyRB

— Kristof Calvo (@kristofcalvo) 28 maart 2016

@Beadelvaux @lesoir Pas exact: Il y avait beaucoup de francophones de Nation. Ne communautarisons pas la lutte contre l'extrème droite.

— Eric Corijn (@EricCorijn) 28 maart 2016

@vlamquin @lesoir Qd tu veux pas qu'on te caricature notre Molenbeek ou notre Bruxelles, tu dis pas LA Flandre qd tu parles de qq hooligans

— Christos Doulkeridis (@doulkeridis) 28 maart 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni