Yvan Mayeur 7b

Mayeur reageert op aantijgingen De Wever

© FM Brussel
21/09/2015

De burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur (PS), ontkent dat hij de oorzaak zou zijn van de problemen met de registratie van asielzoekers en het feit dat zo veel migranten in het Maximiliaanpark in Brussel verblijven.

Dat heeft de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) dit weekend gezegd. Volgens hem moet Mayeur het tentenkamp van asielzoekers ontruimen, maar doet hij dat niet om "politieke punten te scoren".

Volgens De Wever is het tentenkamp een extreemlinkse activistenpost geworden. De Wever noemde Mayeur daarnaast ook volstrekt incompetent.

Yvan Mayeur wijst die aantijgingen van de hand. Volgens hem is het aan staatssecretaris Theo Francken om het humanitaire drama op te lossen. “De Wever heeft gelijk", zei hij aan de RTBF. "Ik ben inderdaad niet compétent (in het Frans ook 'bevoegd', red.) om de migranten op te vangen. Het is zijn staatssecretaris, Theo Francken, van de N-VA, die de opvang van de migranten zou moeten organiseren.”

In het Maximiliaanpark in Brussel en ook in het WTC-gebouw verblijven honderden asielzoekers van wie het dossier niet meteen behandeld kan worden door de Dienst Vreemdelingenzaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni