Mayeur en politie: 30 aanbevelingen na nationale betoging

© FM Brussel
04/12/2014

De politievakbonden hebben woensdag samen met burgemeester Yvan Mayeur (PS) het interne rapport, over wat er mis liep tijdens de nationale betoging, besproken. Daarin staan dertig aanbevelingen voor de stad Brussel, de politie, het gewest en het federale niveau. Zo moesten er meer en beter opgeleide agenten ingezet worden.

Uit een intern rapport bleek de voorbije dagen al dat de schilden die de politie tijdens de nationale betoging gebruikten, niet goed genoeg waren. Maar uit het rapport komen nog een aantal andere punten naar boven.

Gert Cockx van de politievakbond NSPV haalt enkele aanbevelingen aan: “Het gaat dan om aanbevelingen aan de burgemeester bij de voorbereidingen van de ordediensten, over hoe hij zijn richtlijnen en politiebevelen beter kan uitvaardigen. Het gaat verder ook om aanbevelingen rond de voorbereiding langs de kant van de politie zelf. Daar blijkt dat er te weinig politiemensen waren, ze waren slecht uitgerust, niet voldoende opgeleid en onvoldoende aangestuurd. Tot aanbevelingen tijdens het evenement zelf: wat liep er daar fout langs de kant van de politie.”

Ook de samenwerking tussen de gemeenten en de verschillende politiezones zat niet goed.

De aanbevelingen gaan nu naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Daarna volgen er mogelijk maatregelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni