Mayeur belooft grotere schilden voor politie

© FM Brussel
02/12/2014

De burgemeester van de stad Brussel Yvan Mayeur (PS) is van plan om grotere schilden aan te kopen voor zijn politiekorps, en om te investeren in materiaal dat de bovenbenen beschermt.

Dat zegt zijn kabinet in een reactie op het interne rapport dat uitgelekt is over de nationale betoging van begin vorige maand. Uit dat rapport bleek dat het materiaal van de politie te wensen over liet. Zo bleken de politieschilden te klein en te fragiel.

Wanneer het nieuwe materiaal er zal zijn, en hoeveel de aankoop kost, is nog niet duidelijk. Gert Cockx van de vakbond NSPV wijst erop dat er ook vorig jaar al was gezegd dat er nieuw materiaal zou komen na incidenten. "Maar een jaar verder is er weinig veranderd. We zullen erg waakzaam moeten zijn."

Mayeur gaat in dit rapport vrijuit. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wijst er ondertussen op dat er nog rapporten over de nationale betoging gemaakt worden. Daarbij zal de rol van de burgemeester en de relatie met zijn korps meer uitgediept worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni