Maximale terreurdreiging in Brussels gewest, geen metroverkeer

© Belga
21/11/2015

Terreurniveau 4 betekent dat een aanslag nakend is. Het is de maximale terreurdreiging. Als gevolg van de verhoogde terreurdreiging in Brussel, heeft de MIVB beslist al het metro- en premetroverkeer in Brussel zaterdag te schrappen.

Dat werd vernomen bij de Brusselse openbare vervoermaatschappij.

Het schrappen van het metroverkeer op het hele Brusselse netwerk, is een van de aanbevelingen die het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft gedaan nadat het dreigingsniveau voor het hoofdstedelijk gewest naar het hoogste niveau werd opgetrokken.

De MIVB heeft beslist om alvast zaterdag geen metro's te laten rijden. Ook het premetronetwerk - tramlijnen die geheel of gedeeltelijk ondertunneld zijn - zal stilliggen. De overige trams en de bussen zullen wel normaal rijden. In station Schuman stoppen geen treinen omdat het metrostation dicht moet.

De maatschappij meldt op Facebook dat een tiental tramlijnen wordt beïnvloed door de voorzorgsmaatregel: tram 3 wordt niet uitgebaat tussen Esplanade en Van Praet en tussen Berkendaal en Thomas; tram 4 wordt niet uitgebaat tussen Vooruitgang en Berkendaal; tram 7 wordt niet uitebaat tussen Pétillon en Meiser en tussen Van Praet en Heizel; tram 19 rijdt niet tussen Heilig Hart en Kerkhof van Jette; tram 25 wordt niet uitgebaat tussen Pétillon en Meiser; trams 39 en 44 zijn beperkt tot GJ Martin; tram 51 rijdt niet tussen Ninoofsepoort en Van Haelen; tram 55 wordt niet uitgebaat tussen Rogier en De Trooz; tram 81 rijdt niet naar het Zuidstation en tram 82 wordt niet uitgebaat tussen Zuidstation en Ninoofsepoort.

Op Twitter meldt de openbare vervoermaatschappij ook dat alle Brusselse metrostations "op politiebevel" gesloten zijn. Of er zondag metro's zullen rijden in Brussel, zal later nog bekeken worden.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni