Massa volk verwacht voor derby Union-RWDM

FVDE
© brusselnieuws.be
07/01/2016

De vriendschappelijke voetbalderby tussen Union en RWDM zal zondag een massa volk naar het Dudenpark lokken. De tickets voor de RWDM-fans zijn allemaal al de deur uit, en ook aan Unionkant is de kans groot dat de tribunes uitverkocht zullen zijn.

Unionvoorzitter Jurgen Baatzsch verwacht dat er zondag zo’n 5 à 6.000 toeschouwers de derby zullen meepikken. “We verkopen 300 tickets per dag, tegen zondag zullen alle tickets waarschijnlijk weg zijn”, zegt Baatzsch aan onze redactie.

Veel volk dus, zeker voor een vriendschappelijke wedstrijd tussen twee ploegen uit lagere reeksen: Union speelt nog maar sinds dit seizoen in 2de klasse, RWDM herbegon dit seizoen met veel enthousiasme in 4de klasse.

'Score van geen belang'
Bij beide clubs leeft de derby als nooit tevoren: “Het is al 30 jaar geleden dat beide ploegen nog eens tegen elkaar speelden. Ikzelf ben geen Brusselaar, maar toch voel ik de ambiance en folklore die rond deze wedstrijd hangt”, zegt Baatzsch. “Mijn pronostiek? Doe maar 5-3. Wat de uitslag ook wordt, we zullen er een feest van maken.”

Ook aan de zijde van RWDM is het enthousiasme groot. Supporters konden tickets kopen in cafés in Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem en Etterbeek, maar die zijn intussen allemaal de deur uit. “Spijtig, we hadden gemakkelijk 2.000 of 3.000 tickets kunnen verkopen”, zegt de manager van RWDM Thierry Dailly aan onze redactie. “De uitslag is van geen tel, zolang we maar niet met 6-0 verliezen.”

Omwille van veiligheidsredenen kan het bezoekersvak slechts gedeeltelijk openen, maar Dailly heeft alleen maar complimenten voor de veiligheidsdiensten: “De politie heeft heel hard geholpen om deze wedstrijd te laten plaatsvinden. En normaal gezien kregen we maar zo’n 500 plaatsen, maar we hebben dan toch nog een oplossing kunnen vinden om meer fans binnen te laten.”

Brussels volksfeest
Voor de zomer leefden Union en RWDM nochtans op gespannen voet. Unionvoorzitter Baatzsch kocht ten persoonlijke titel het stamnummer van Waterloo over, waarmee een deal tussen Waterloo en RWDM in het water viel. Dat zette de herstart van RWDM op losse schroeven.

Intussen zijn de plooien gladgestreken, zegt Thierry Dailly: “Ik ben Baatzsch toevallig tegengekomen op restaurant. Daarna zijn we een paar keer met elkaar gaan eten. Wij hebben nooit een probleem gehad met Union, en al zeker niet met zijn geweldige aanhang. Ik heb er zelf trouwens nog gespeeld. Voor mij bestaan er nog drie echte Brusselse clubs: Union, RWDM en Anderlecht. En die moeten elkaar helpen.”

RWDM plant in de loop van 2016 ook nog een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. In juli spelen RWDM en Union opnieuw tegen elkaar, maar dan in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek.

Wie de derby zelf nog wil meepikken, kan nog tickets kopen op het secretariaat van Union, of in de fanshop van Union in de Montoyerstraat. Enkel langs Unionzijde zijn er nog tickets beschikbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni