Marolliens willen hun moestuin houden

© brusselnieuws.be
18/06/2014

Een braakliggend terrein in de Marollen is sinds maart omgetoverd tot volkstuintje. Maar in juli wordt het lapje normaal volgebouwd. En dat is niet naar de zin van de buurt, die een petitie is gestart tegen de werken, en die er volgende week ook met burgemeester Mayeur over gaat praten.

Het draait om een terrein van een kleine 150 vierkante meter op de hoek van de Krakeelstraat en de Huidevettersstraat.

“Ik vond dat we iets waardevols moesten doen met dat lapje grond, dat er al ruim dertig jaar verwaarloosd bijligt en alleen dienstdeed als hondentoilet”, zegt initiatiefnemer Léonard Clarys in La Dernière Heure. “Het enthousiasme van de buurt is ongelooflijk, vooral dan van de kinderen. Sinds maart helpen ze me het terrein in orde te brengen en ze dragen er echt goed zorg voor.” De groep heeft meerdere soorten plantjes aangeplant in het provisoire ‘volkstuintje’.

Sociale woningen
Het terrein, dat eigendom is van de Stad, wordt beheerd door de huisvestingmaatschappij De Brusselse Haard. Die is van plan er vier sociale woningen en een kantoorgebouw te bouwen. De toestemming daarvoor werd verleend ruim voordat de buurt het braakliggende terrein omvormde tot een gemeenschappelijke moestuin. De werken zouden zelfs al in juli moeten beginnen.

Maar de inwoners van de Marollen zouden de groene zone, met haar bomen, schaduw en volkstuintje graag behouden. Ze zijn daarom op lapetition.be een petitie gestart die na vijf dagen al 576 handtekeningen telt. Op maandag 23 juni volgt een onderhoud met burgemeester Yvan Mayeur (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni