© 1 euro pour sauver Mohamed

Marokkaanse koning en Abdel en vrai betalen hartoperatie

© brusselnieuws.be
26/02/2015

Zowel koning Mohammed VI van Marokko als YouTube-komiek Abdel 'en vrai' en zijn fans gaan de hartoperatie van Mohamed Laamarie betalen. Voor een levensnoodzakelijke operatie had die 30.000 euro nodig, geld dat hij niet had.

Mohamed Laamarie kwam naar België in de hoop zijn hartziekte te kunnen laten behandelen. Aangezien de man niet over de Belgische nationaliteit beschikt, kan hij niet rekenen op een terugbetaling van de operatiekosten, 30.000 euro. Dat bedrag konden hij en zijn familie niet ophoesten.

De vooral bij jongeren populaire Brusselse komiek Abdelouahid Fakir, of 'Abdel en vrai', zette daarom een solidariteitscampagne op. Via Facebook vroeg hij aan al zijn fans om een bijdrage te leveren. Vier dagen later had hij het volledige bedrag voor de medische ingreep bij elkaar.

Maar ondertussen is er nog een andere donateur opgedoken. “Toen Mohamed VI, de Marokkaanse koning, dit verhaal hoorde, besliste hij om heel de operatie met zijn eigen geld te betalen. Dat doet onze koning wel vaker als een van zijn burgers in moeilijkheden verkeert”, klinkt het bij de Marokkaanse ambassade.

Abdel, die het geld voor de operatie al klaar had liggen, reageert verbaasd. “Ik wist niet dat de koning van Marokko al de kosten ging dekken. Ik ben er alleszins zeker van dat de familie ook ons geld hard nodig heeft en goed zal besteden”, zegt hij aan brusselnieuws.be.

Welk geld de familie nu voor welke medische kosten zal inzetten, is niet meteen duidelijk.

Laamarie heeft ondertussen wel de beste zorgen gekregen, zegt Abdel. “Volgens de artsen is de operatie in de best mogelijke omstandigheden afgerond en stelt Mohamed het goed."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni