Marcel Le fabuleux marcel navyweb

Marcel de Bruxelles sluit winkels

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
06/05/2015

Het bekende marcellekesmerk Le Fabuleux Marcel de Bruxelles gaat zijn winkels sluiten. Ook wordt de collectie beperkt tot topjes, T-shirts en sweaters.

Le Fabuleux Marcel werd tien jaar geleden gecreëerd door Kaat Blommaert. Bedoeling was om het onderlijfje oftewel marcelleke weer hip te maken, zowel voor mannen, vrouwen als kinderen.

De eerste jaren werd de collectie topjes, T-shirts en sweaters alleen via andere kledingzaken verkocht. In 2010 opende Blommaert een eigen winkel op de Varkensmarkt, die later verhuisde naar de Léon Lepagestraat.

Met de jaren breidde ook de collectie uit: er kwamen rokjes en broeken bij. Eind 2011 begon Blommaert met een chiquere lijn van sixties-jurken, Année Erotique. Die versmolt na vier seizoenen met Marcel.

Nu heeft Blommaert beslist om de winkels te sluiten. Na Brussel gingen er de afgelopen jaren ook pop-upwinkels van Marcel open in Knokke en Antwerpen.

De tijdelijke winkels sluiten na de zomer. Wanneer de Le Fabuleux Marcel in Brussel sluit, staat nog niet vast. Reden van de sluiting: de winkels kosten te veel. Ook wordt gestopt met de collectie kleedjes, rokken en broeken. “Die zijn niet rendabel.”

De marcellekes, T-shirts en sweaters zullen voortaan verkocht worden via andere winkels en via het internet. “We gaan dus back to basics, maar we gaan door. Marcel tries to stay alive.”

8 en 9 mei: stockverkoop in Le Fabuleux Marcel, Léon Lepagestraat 10, 1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni