© More Las Vegas via Twitter

Manneken Pis nu ook in Las Vegas te bewonderen

© Belga
02/09/2015

Naast een replica van de Eiffeltoren en van de Sfinx van Gizeh, is nu ook Manneken Pis te bewonderen in Las Vegas. Het standbeeld, een pak groter dan de originele versie bij de Brusselse Grote Markt, werd dinsdag onthuld in de Amerikaanse gokstad.

Het zou gaan om de derde erkende kopie van het origineel, naast een exemplaar in Tokio en in Rio de Janeiro. Derek Stevens, eigenaar van The D Las Vegas, verwacht dat het beeldje een toeristische attractie wordt. Hij tekende een contract op de rechten voor 100 jaar, zo berichten lokale media.

Het bronzen beeld in Vegas is bijna twee meter groot en weegt ruim 200 kilo. Het urinerend ventje zorgde bij de inhuldiging al meteen voor gniffelende reacties bij de doorgaans preutse Amerikanen. Stevens heeft Belgische voorouders en was in zijn jeugd, tijdens de bezoeken aan ons land, fan van Manneken Pis, vertelt hij. "Het was het hoogtepunt van onze familiebezoeken aan België. Het is meer dan een fontein. In tegenstelling tot de Bellagio Fountains, hangt hier 400 jaar geschiedenis aan vast".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni