Management Vlaams-Brusselse Media vraagt ontslag CEO

© brusselnieuws.be
12/06/2015

Ook het management van de Vlaams-Brusselse Media vraagt nu nadrukkelijk om de vervanging van CEO Michel Tubbax. Het management wil ook samen met het personeel een nieuw strategisch model voor de organisatie uitwerken.

Hieronder vindt u het volledige persbericht:

“Gelet op de vertrouwensbreuk vraagt het managementteam van de Vlaams-Brusselse Media, samen met het voltallige personeel, aan de raad van bestuur om zo snel mogelijk in de vervanging van huidig CEO Michel Tubbax te voorzien”, luidt het in een communiqué.

“Het managementteam, onder leiding van algemeen hoofdredacteur Jeroen Roppe, wil de komende maanden ook in nauw overleg met het personeel, draagkracht zoeken voor een nieuwe strategie.

Uitgangspunten van het nieuwe strategisch model zijn een verregaande digitalisering, de uitbouw van één gemeenschappelijk merk, een meertalig aanbod, redactionele onafhankelijkheid en het behoud van de distributievormen online, print, radio en tv.

Daarbij streven we naar het behoud van zoveel mogelijk jobs. Het traject zal worden afgelegd binnen de budgettaire mogelijkheden.

Deze boodschap werd overgemaakt aan het voltallige personeel van de Vlaams-Brusselse Media en zal dinsdag worden toegelicht tijdens de raad van bestuur.

Het managementteam:

Jeroen Roppe, algemeen hoofdredacteur

Kristel De Wolf, HR manager

Robert Esselinckx, hoofdredacteur tvbrussel

Karel Feys, technisch manager

Frederik Welslau, marketing manager

Kris Hendrickx, hoofdredacteur brusselnieuws.be”

Vlaams-Brusselse Media

De hervormingsplannen voor de Vlaams-Brusselse Media deden heel wat stof opwaaien omdat stadsradio FM Brussel zou verdwijnen. Zover komt het voorlopig niet. In dit dossier vindt u alle bijdragen over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Vlaams-Brusselse Media

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni