Vossenplein

Man slaat agenten met ijzeren staaf

© brusselnieuws.be
12/08/2015

Een 28-jarige man heeft dinsdagmorgen op het Vossenplein twee agenten aangevallen met een ijzeren staaf. Die liepen daarbij meerdere breuken op. De man werd opgepakt.

De man, een hulpje van een markthandelaar, viel op toen hij rond 9.15 uur ’s morgens religieuze leuzen begon te scanderen op het Vossenplein. Eerst gebeurde dat rustig, maar zijn toon werd snel agressiever.

Een toezichter op de markt riep een patrouille van de politie ter plaatse en die spraken de man aan ter hoogte van het voormalige café Schieven Architek. De man werd daarop zeer agressief en greep naar een ijzeren staaf. Daarmee sloeg hij zowel de agenten als de toezichthouder.

De agenten werden met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar verschillende breuken werden vastgesteld. Zij zijn minstens twee maanden werkongeschikt. De toezichter is een week buiten strijd.

De man kon uiteindelijk overmeesterd worden. Over zijn motieven is niets geweten. Tijdens zijn verhoor beriep hij zich op zijn zwijgrecht. De man is ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni