terreurdreiging politie

Man die inreed op politieagenten vrijgelaten

© Belga
26/11/2015

De Roemeense man die zondagavond, tijdens de anti-terreuroperaties van de federale politie, inreed op enkele agenten, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

Dat meldt het Brusselse parket, dat het onderzoek naar het incident voert. De 20-jarige man zou bij het zien van de agenten een paniekreactie gehad hebben en heeft niets te maken met het terrorisme-onderzoek.

Het incident deed zich voor in de Ransforstraat in Sint-Jans-Molenbeek. De man reed er om een nog onduidelijke reden in op een aantal agenten die de weg versperden. Die agenten vuurden daarop tweemaal, maar de man reed door en kon pas enige tijd later tegengehouden en ingerekend worden. Het bleek te gaan om een 20-jarige man, M.H. genaamd, uit Vilvoorde. Die was lichtgewond aan de biceps en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De eerste dagen kon hij nog niet verhoord worden maar toen dat wel kon, bleek vrij snel dat de man geen kwaad in de zin had en enkel in paniek had gehandeld. Hij was niet gekend bij het gerecht en in zijn wagen werd ook niets verdachts aangetroffen. De onderzoeksrechter besliste daarop de man vrij te laten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni