Man aangehouden die drie personen met groot mes aanviel

© Belga
10/02/2016

De man die maandagavond in Brussel drie personen aanviel en verwondde met een groot mes, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag. Dat meldt het Brusselse parket. De man bekende dat hij het eerste slachtoffer aanviel omdat hij er ruzie mee had, maar beweerde niets te maken te hebben met de andere feiten.

Het eerste incident vond maandagavond rond 19.30 uur plaats in het Brusselse Noordstation. De federale spoorwegpolitie werd er opgeroepen voor een steekpartij en trof een man aan die twee messteken had gekregen, in de buik en in het been. Het slachtoffer verkeerde evenwel niet in levensgevaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Na analyse van de camerabeelden in het station kon de spoorwegpolitie vervolgens een signalement van de dader verspreiden. Enkele uren later trof een patrouille van de lokale politie Noord op straat twee mannen aan die hevig bloedden. Die verklaarden dat ze verschillende messteken hadden gekregen en konden de vluchtrichting van de dader aanduiden.

Korte tijd later kon de politie ook een verdachte inrekenen. Net voor zijn arrestatie gooide de man nog een groot mes met gebogen lemmet, en daarom door sommigen verkeerdelijk geïnterpreteerd als een machete, op de grond. De twee laatste slachtoffers, gewond in het aangezicht en aan de rug, werden intussen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zij verkeerden niet in levensgevaar.

De opgepakte verdachte beantwoordde aan het signalement dat door de spoorwegpolitie verspreid was en bekende dat hij in het Noordstation ruzie had gehad en zijn tegenstrever had neergestoken, maar ontkende elk aandeel in de andere feiten. Hij werd in verdenking gesteld voor poging tot doodslag en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni