Els Ampe Maggie De Block

Maggie De Block onttroont Di Rupo als populairste politicus

© brusselnieuws.be
16/03/2015

Open VLD-minister Maggie De Block is de populairste politicus in Brussel. Dat blijkt uit een peiling van Dedicated in opdracht van La Libre en de RTBF. Ze ontfutselt zo die titel van Elio Di Rupo (PS).

Voor de peiling kregen de ondervraagden de vraag welke politicus ze in de komende maanden graag een belangrijke rol zouden zien spelen. De Block kreeg daarbij 29 procent van de Brusselaars achter zich. Net iets meer dan Elio Di Rupo (PS), die 28 procent haalde. Ook in Vlaanderen is De Block de populairste politicus. Daar stoot ze Bart de Wever (N-VA) van de leidersplaats.

Ook in een eerdere peiling van VTM Nieuws en Le Soir kwam De Block al eens naar voor als populairste politicus.

De Brusselse top-vijf wordt vervolledigd door Didier Reynders (MR, 27 procent), Charles Michel (MR, 20 procent) en Olivier Maingain (FDF, 20 procent).

De Brusselse ministers en staatssecretarissen duiken nauwelijks op in de top-20. Alleen Didier Gosuin haalt met de 13de plek een plaats in de lijst. Burgemeesters zijn er wel, met Charles Picqué (PS) en Bernard Clerfayt (FDF) op respectievelijk de achtste en negende plaats. Nog een opvallende naam is N-VA’er Jan Jambon op de zeventiende plaats.

De peiling werd uitgevoerd bij 907 mensen in Brussel. De maximale foutenmarge voor de Brusselse resultaten bedraagt 3,2 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni