Maandag stiptheidsacties op Brussels Airport

© brusselnieuws.be
30/07/2015

Het veiligheidspersoneel van de luchthaven gaat maandag actie voeren. Het personeel klaagt over de nieuwe veiligheidspoortjes. Daar is al vijftig keer iemand door geglipt, zonder ticket. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Wie binnen Europa vliegt, moet in Brussels Airport sinds maart voorbij de nieuwe veiligheidspoortjes. Daar staat dus geen agent meer, maar wel een scanner.

Dat dat systeem niet waterdicht is, bleek vorige week nog. Zondag 19 juli raakten nog twee mannen aan boord van een vliegtuig richting Rome, zonder een geldig ticket. Pas toen ze aan boord gingen, kwam uit dat ze geen ticket hadden.

Comfort boven veiligheid
"Het is duidelijk: de luchthavenuitbater heeft met de nieuwe veiligheidspoortjes gekozen voor het comfort van de passagier, maar niet meteen voor meer veiligheid", zegt Thierry Vuchelen van de liberale vakbond ACLVB aan De Standaard. "Het systeem werkt niet vlekkeloos. Er is te abrupt op overgeschakeld."

De socialistische en liberale vakbond voeren daarom op maandag 3 augustus stiptheidsacties. Dat belooft sowieso een topdag te worden op de luchthaven. Het is dus sowieso aan te raden om ruim op tijd te vertrekken richting luchthaven.

De christelijke vakbond ACV Transcom doet niet mee aan de acties. De bond vindt het niet het juiste tijdstip om actie te voeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni