Luxesportcomplex met openluchtzwembad nabij hippodroom

© brusselnieuws.be
14/03/2014

De Aspria-groep opent in de herfst van 2016 een nieuwe exclusieve sportclub op de plaats van de vroegere tennisclub van chemiereus Solvay in de Perulaan in Brussel. Er komen zwembaden (onder meer in openlucht), sport- en yogaruimten, negen tennisterreinen, bars en een restaurant.

Bedoeling is om op de vier hectare grote site van Solvay in de Perulaan, in de buurt van hippodroom van Bosvoorde, een nieuw privé luxesportcomplex op te trekken. Dat zou ten vroegste in de lente van 2016 moeten klaar zijn, schrijft La Libre Belgique.

Sinds mensenheugenis zijn daar de sportterreinen voorbehouden voor de personeelsleden van de chemiereus en hun familieleden. Het ging om negen tennisvelden, één petanquebaan en één voetbalterrein. Zij moeten dus uitkijken naar een nieuwe club.

Enkel de bestaande rotonde van het clubhouse van Solvay wordt geïntegreerd in het moderne ogende complex. De rest van de huidige ruimten wordt afgebroken. De verkoop door Solvay past in de globale verkoop van activa door het bedrijf.

Het openbaar onderzoek over het project loopt nog tot 21 maart, en wel in drie gemeenten: Brussel-Stad, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde.

De internationale Aspria-groep heeft al drie sport- en welnessvestigingen in Brussel: in de Nijverheidsstraat nabij Kunst-Wet, in de Donkerstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe en in de Louizalaan.

Het nieuw complex zal verschillende zwembaden tellen – waaronder één verwarmd openluchtzwembad – negen tennisvelden waarvan vier overdekt, multifunctionele sport- en yogaruimten en een ontspanningsruimte. Ook komen er bars en een restaurant.

Aspria telt in Brussel momenteel zo'n 14.000 leden, waarvan 40 procent expats.

Het hele project betekent een investering van 25 miljoen euro.

Het lidmaatschap is niet iedereen gegeven: het schommelt tussen 147 en 183 euro per maand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni