© Saskia Vanderstichele
Het eerste zomerweer van het jaar inspireerde ons tot een exotisch uitje in eigen stad. Omdat de zomerzon nog altijd lekkerder aanvoelt met een mojito in de hand, trokken we naar restaurant Los Ponchos aan de Charleroisesteenweg.

Dit restaurant wordt al sinds jaar en dag uitgebaat door de immer vriendelijke en hoffelijke Daniel Vasquez, en biedt een mooie keuze aan Mexicaanse, Argentijnse en Chileense gerechten - vrij zeldzaam in Brussel.

Geen bonte sombrero's aan de muur, maar wel kleurrijke etnische kunstwerken - échte kopieën van het origineel, zoals de baas ons knipogend toevertrouwde. De zaal vormt met haar prachtige massieve houten vloer en donker interieur een geschikt decor voor knusse winteravonden, maar in de zomer kun je ook in de tuin eten onder de beuken.

Wij genoten van een mojito als aperitief (€7), met wat nachochips en verse tomatensalsa als hapje. Als voorgerecht kozen we de camarones borrachos, letterlijk vertaald dronken gamba's, bereid met een overheerlijke saus met tequila die we tot de laatste drup opdweilden (€14). We prikten uit nieuwsgierigheid ook even mee in het slaatje met napalitos of jonge cactus bij onze tafelgenoot (€9,50). Pittig, en zeker niet alledaags. Als hoofdgerecht kozen we voor de fajitas - of fijne vleesreepjes - van Argentijns rundsvlees met paprika en ui, geserveerd met een viertal sausjes en Mexicaanse tortillas (€17,50).

Aan de overkant van de tafel verscheen een burrito met groenten (€15). Deze was lekker, maar miste een klein beetje 'oemf', alsof het gebrek aan vlees niet was gecompenseerd door een ander ingrediënt. Bij het eten genoten we van een lekkere Argentijnse chardonnay (€27), een van de talrijke leuke ontdekkingen die de wijnkaart in petto heeft.

En om het geheel in schoonheid af te ronden, kozen we als nagerecht voor een leche asada (€7) - een soort crème brûlée geflambeerd met Pisco-likeur.

adres: Charleroisesteenweg 168, Sint-Gillis
Gesloten op zondag (lunch)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni