L'Ivre de cuisine

Karolien Merchiers
© Agenda Magazine
21/05/2010
Gaëtan de Couve en Pierre Hoylaerts wisten de voorbije jaren het publiek te charmeren met hun restaurant L'Alchimiste in Watermaal, en hebben zich nu wat dichter bij het stadscentrum gevestigd met hun nieuwe etablissement L'Ivre de Cuisine.

Het karige interieur doet wat denken aan dat van L'Alchimiste, maar is wat minder klassiek met zijn oranje muren waarop de lijfspreuk "La gourmandise est un péché de fin gourmet" te lezen staat. De kleur is niet helemaal onze smaak en de onpersoonlijke loungemuziek deed het geheel wat ons betreft wat tekort, maar over kleuren en smaken valt naar het schijnt niet te discussiëren. Alhoewel: de culinaire smaken zijn zeker het vermelden waard, want net als op het vorige adres valt ook hier zeer weinig aan te merken op de keuken.

We kregen een erg aantrekkelijke amuse met een mousse van bloemkool met schilfers gerookte ganzenlever en groentenchips bij de ietwat prijzige huisaperitief (€10). Als voorgerecht kozen we voor de gebakken sint-jakobsvruchten met een mousseline - eigenlijk bleek het eerder een puree te zijn - van artisjokken en een duo van paprikacoulis (€16). Doordat het gerecht werd geserveerd op een hete leisteen, stegen de aroma's ons al

meteen heerlijk tegemoet. Als hoofdgerecht kregen we een mooie portie zwaardvis gepaneerd in papaver en sesam met een puree van vitelotte (zwarte aardappel) en groentjes met een kruidenvinaigrette (€25): een heerlijk gerecht en ook typerend voor het originele en verfrissende aanbod op de kaart. Die is overigens erg beperkt, maar wordt dagelijks aangepast aan de beschikbaarheid van de producten - de beste garantie dat je mooie verse producten op je bord krijgt. We sloten af met een fijn appeltaartje met frangipane en speculaasijs en konden gerustgesteld naar huis: de ziel van L'Alchimiste leeft verder!

adres: L'Ivre de cuisine, Jean-Baptiste Meunierstraat 53A, Elsene - 02-347.32.94
open van maandag > vrijdag van 12.00 > 14.30 uur en 19.00 > 22.30 uur + zaterdag van 19.00 > 22.30 uur

02-347.32.94

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni