Les Barons-acteur Zeguendi eist ontslag Theo Francken

© brusselnieuws.be
20/10/2014

De Brusselse acteur Mourade Zeguendi, onder meer bekend van succesfilm Les Barons, is boos op staatssecretaris Theo Francken (N-VA). "Als kutmarokkaantje roep ik alle andere kutmarokkaantjes op om in een video het ontslag van Francken te vragen". Zelf voegt hij alvast de daad bij het woord.

Zeguendi roept in een filmpje op zijn Facebookpagina de “kutmarokkaantjes” - vertaald als “les petits cons de Marocains” – op om zelf ook een video te maken. Daarin moeten de deelnemers dan het ontslag vragen van de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie.

De acteur-regisseur vindt dat Francken te ver is gegaan door de Marokkanen als kutmarokkaantjes te bestempelen.

Hij verwijst naar een artikel in De Morgen met een mail van Francken uit 2007. Daarin schreef Francken dat homobashing in de hoofdstad "alles te maken heeft met het hoge aantal islamieten en kutmarokkaantjes".

In zijn eigen video zegt hij het volgende: "Als kutmarokkaantje roep ik alle andere kutmarokkaantjes op om in een video het ontslag van Francken te vragen."

"We kunnen veel tolereren, maar niet dat we worden beledigd."

Vorige week vroegen de Franstalige oppositie in de Kamer, met name PS, CDH en Ecolo, al het ontslag van Francken. Vrijdag diende Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo) een klacht in wegens racisme bij de politie van Brussel Hoofdstad - Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni