Lenteparade Oudergem: Gooi al uw zorgen en winterkwaaltjes in het vuur

Boris Vanschoubroeck
© Brussel Deze Week
05/03/2012
Op 18 maart wordt de Oudergemse reus voor de vijfde keer over de Waversesteenweg gejaagd. Dit jaar is hij vermomd als ultra-elegante Rood-Kloosterzwaan.

Het gemeenschapscentrum Den Dam neemt ook deel aan het evenement. Hun grote rups zal zich een weg banen tussen de andere stoetwagens. Eén doel hebben ze voor ogen: weg met de winter!

Om halfeen begint het feest op de Jean-Baptiste De Greefsquare. Voor de kleinsten zijn er daar knutselateliers en make-upartiesten. Een fanfare met oosterse tinten en circusartiesten van de befaamde École Supérieure des Arts du Cirque zorgen voor de folklore.

Tot halfdrie kunt u genieten van het 'goddelijke brouwsel' op het traditionele banket (inschrijving verplicht) voor u het duel met het Wintermonster aangaat.

Om 15 uur wordt dan de ultieme strijd ingezet: alle Oudergemnaren mogen hun neergepende winterkwaaltjes op voorhand in een urne opsluiten. De tocht, die op het bovenvermelde plein vertrekt, heeft als doel de 'ingevroren urnen', waarop de zwaan broedt, te beschermen.

Iedereen verzamelt om halfvijf rond het vuur op het parkeerterrein van de Carrefour op de Vorstlaan. De urnen worden dan symbolisch verbrand om de lente te verwelkomen. Ook dat wordt gevierd. Om 17 uur sluiten Buenas Ondas (funk) en Kaer (hiphop) af.

--------------------------
Meer info en inschrijven op www.den-dam.be en 02-733.66.58 (Le Pavillon)

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni