Lege hoteltoren moet nog even blijven staan

© brusselnieuws.be
07/04/2014

Het voormalige Crowne Plaza hotel langs de Wetstraat mag niet afgebroken worden. Eerst moet er duidelijkheid komen over de vergunning voor het woon- en kantoorproject dat in de plaats komt. Dat adviseert de overlegcommissie van de Stad Brussel.

De overlegcommissie boog zich eind maart over de aanvraag voor een afbraakvergunning voor het voormalige Crowne Plaza hotel. Dat staat al sinds 2011 leeg. Door de lege hoteltoren af te breken, kan promotor Atenor tijd winnen bij de bouw van het geplande woon- en kantoorproject op die plaats.

Zowel de Stad Brussel als het Gewest adviseerden echter tegen de afbraak. Die wordt als prematuur beschouwd zolang er geen duidelijkheid is over de toelating voor het toekomstige project. Het vergunningsdossier daarvoor is in behandeling en omvat eveneens de afbraak van de huidige gebouwen. Behalve het voormalige hotel gaat het om een oude telefooncentrale van Belgacom.

Atenor wil op de site een toren met bijna 30.000 vierkante meter kantoren bouwen, de Europatoren. Er rees al heel wat protest tegen dat plan, vooral omdat een andere promotor op een aanpalend terrein ook een kantoortoren wil bouwen. Langs de Jacques De Lalaingstraat moeten daarnaast 10.000 vierkante meter woningen komen. Enkele handelsruimten maken het plaatje compleet. Het project is momenteel opnieuw in openbaar onderzoek en komt op 14 mei voor de overlegcommissie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni