Leerlingen mogen school niet in wegens te lange rok

© brusselnieuws.be
29/05/2015

Een dertigtal leerlingen van het Institut De Mot-Couvreur op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel mochten vrijdag de school niet in omdat ze een te lange rok droegen.

Dat schrijft La Capitale op haar website.

De meisjes mochten niet binnen omdat ze rokken tot op de grond droegen. Heel wat onder hen bleven daarop voor de school staan.

De directeur van de school kwam wat later naar buiten om uitleg te geven, toont een filmpje. Lange rokken tot op de grond of jurken boven een broek passen niet in het schoolreglement, zegt hij. Wie daar een probleem mee had, kon zich richten tot Faouzia Hariche (PS), de schepen van Onderwijs. De inrichtende macht van de school is immers de Stad Brussel.

De meisjes bleven nog een tijdje wachten, maar de politie vroeg hen uiteindelijk om weg te gaan.

Hariche riep later op de dag op om de gemoederen te bedaren, zodat de leerlingen zich op hun examens konden concentreren. Ze benadrukt ook dat een schoolreglement niet moet bepalen hoe lang een rok precies hoort te zijn. "Het gaat erom dat de kledij netjes en verzorgd is".

Een paar weken geleden kwam een school uit Mechelen nog in het nieuws omdat ook daar geen maxirokken mochten gedragen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni