© google

Leerlingen Europese school in de bres voor Kosovaarse pizzabakker

© brusselnieuws.be
15/10/2015

Een twintigtal leerlingen van de Europese school in Ukkel hebben staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) getrakteerd op pizza’s van pizzeria Da Toto. De initiatiefnemers proberen daarmee Francken te overtuigen om het Kosovaarse gezin dat Da Toto runt in ons land te laten blijven.

Een 20-tal actievoerders was woensdag opgedaagd voor het kabinet van de staatssecretaris. Naast twee pizza’s - een pizza vesuvio en een pizza pepperoni - werd een petitie met meer dan 1.000 handtekeningen aan Franckens ploeg overhandigd.

De actievoerders waren vergezeld door Eugen Arllati en zijn moeder Rajmonda, de mensen achter pizzeria Da Toto aan de Waterloosesteenweg. Ze runnen de zaak met twee, omdat vader Bujar in Kosovo verblijft en niet kan terugkeren naar Brussel.

“Ze hadden hem verteld dat hij naar Kosovo moest gaan om er in de Belgische ambassade een nieuw visum te halen,” vertelt Eugen aan Het Nieuwsblad. “Maar ginds kreeg hij te horen dat hij daar geen recht op had.”

De Kosovaarse familie is al zeven jaar in België, en baat al drie jaar de pizzeria uit. Veel studenten van de nabijgelegen Europese School zijn trouwe klanten en willen met de actie de pizzeria-uitbaters een hart onder de riem steken.

“We willen echt iets doen voor hen, en niet enkel uit eigenbelang, omdat ze lekkere pizza’s maken,” zegt student Federico Fulceri. “We vragen Francken om wat menselijkheid te tonen. Die mensen hebben al hun geld in hun zaak gestoken. In Kosovo wordt de familie bedreigd,” klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Samenleving, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni