V1444 le tout nouveau testament17A 0454
© Kris Dewitte

Le Tout Nouveau Testament kaapt vier prijzen weg bij Magritte du Cinéma

07/02/2016

Regisseur Jaco Van Dormael triomfeert als grote winnaar tijdens het gala van Magritte du Cinéma. Hij ontving zaterdagavond in Brussel vier filmprijzen voor Le Tout Nouveau Testament.

Jaco Van Dormael kaapte het grootste aantal Magritte-prijzen weg tijdens de zesde editie van het franstalige filmgala Magritte du Cinéma. De show vond plaats in Le Square aan de Kunstberg.

In Le Tout Nouveau Testament vertelt Van Dormael het verhaal van een in Brussel wonende God, vertolkt door Benoît Poelvoorde, die door zijn rebellerende dochter op zijn plaats wordt gezet. De komedie wint de Magritte voor beste film.

Ook de Magritte voor beste regisseur gaat naar Van Dormael, die voor beste scenario deelt hij met zijn co-scenarist Thomas Gunzig.

De vierde Magritte is die voor beste muziek. Die prijs gaat naar de Vlaamse muzikante An Pierlé. Zij schreef de soundtrack van de film en herwerkte daarvoor haar bekende nummer Sing Song Sally. De Franstalige versie van het nummer wordt gezongen door Pili Groyne. Zij speelt in de film de rol van gods dochter Ea.

In de categorie beste Vlaamse film wint Robin Pront met D’Ardennen. Ook acteurs Veerle Baetens (beste actrice) en Wim Willaert (beste acteur) namen aan het eind van de avond een Magritte mee naar huis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni