De bistro en wijnbar in dit hoekpand is een van de trekpleisters in een straat die niet kan kiezen tussen een status als doorgangsweg of als uitgaansbuurt. Zolang de zon zich laat zien, staan de tafeltjes op de stoep. Het verkeer zorgt voor behoorlijk wat lawaai, maar voor de bezoekers lijkt het alsof rond deze oase een geluidsbestendige glazen wand staat.

Le Petit Canon heeft een vanzelfsprekende charme. Als Le fabuleux destin d'Amélie Poulain in Brussel opgenomen was, dan had deze bar een geschikte locatie kunnen zijn. Niet dat er bij de inrichting veel architecten en ontwerpers aan te pas zijn gekomen. Het hemelsblauwe plafond met de oude luchters is eigenlijk de enige frivoliteit. De rest straalt een relaxed retrosfeertje uit. Ook de bediening volgt een gezapig tempo, maar alles komt altijd dik in orde.

De corebusiness van de zaak is dus de wijn. Telkens behoren enkele rode, witte en roséwijnen van de kaart tot de suggesties van de week. Die betaal je per glas of per fles. Wie wil kan zelf een wijn samenstellen door twee soorten te vermengen: een bipartito heet dat. En van cocktails gesproken: tijdens de happy hours van 18 tot 22.00u krijg je er daarvan twee voor de prijs van één. Natuurlijk is er ook bier en goede koffie. Er is veel aandacht voor de kleine mises en bouche, maar ook de iets grotere honger kan gestild worden. De voortreffelijke bagnats worden geserveerd met soep vooraf. Er staan ook quiches en salades op het bord, en de prijzen zijn zeer schappelijk.

Op woensdag (jazz) en vrijdag zijn er regelmatig concerten. Hou wat dat betreft de Facebook-pagina in de gaten. Ook de speciale proeverijen en de levering van de beaujolais nouveau (rond de derde donderdag van november) wordt er aangekondigd.

adres: Lesbroussartstraat 91, Elsene, 02-640.38.34, lpc@lepetitcanon.be
openingsuren: ma > vr, 12 > 22.00 uur, za 16 > 22.00 uur

02-640.38.34

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni