Reacties
10
Sharing = caring
E-mail

Le Berger

door Michel Verlinden © Agenda
Elsene

Toen we de deur van restaurant Le Berger opengooiden, dachten we echt die zeldzame parel te hebben gevonden. Alles was aanwezig om er een drukbezochte plek van te maken.

(© Saskia Vanderstichele)

Allereerst is er de plaats zelf, die het soort verhaal ademt waar we dol op zijn: dat van een oud rendez-voushuis dat sinds 1935 onderdak bood aan onwettige liefdes en vandaag zijn superbe art-deco-interieur herontdekt.

Dan is er nog de aanpak van de nieuwe eigenaars die de nu eens intimistische, dan weer patrimoniale geest wilden behouden. Zo wilden ze het restaurant op de benedenverdieping opnieuw openen en richtten ze zich tot Nicolas Hamaide, verantwoordelijk voor het uitstekende La Cuisine en Le Petit Canon in de Lesbroussartstraat, om een gepaste reeks eenvoudige, maar trefzekere gerechten te vinden.

Al die goede bedoelingen springen in het oog wanneer je de eetzaal van het restaurant, als een eertijdse bistro, betreedt. De atmosfeer is een schot in de roos, zeker op avonden wanneer een jazzgroepje de ruimte doet zinderen.

Op papier oogt de kaart verleidelijk, met een resem populaire gerechten als fish-and-chips (€18,70), raketsla met grijze garnalen en parmezaankaas (€12,90) of een huisgemaakte hamburger (€18,60).

Terwijl die lovenswaardige initiatieven wel in het oog springen, bleven onze smaakpapillen veeleer onbewogen. De suggestie, de gepaneerde warme geitenkaas op een bedje van spinazie (€9,90), was een flop, want lauw en zonder textuur. Zelfs een prima fles Anjou Blanc van René Mosse (€40,80) kon daar niets aan verhelpen.

De fish-and-chips, of liever de overgare vis en slappe frietjes, die we als hoofdschotel bestelden, bevestigde wat we voorvoelden: het zijn vooral gerechten die net niet goed genoeg zijn, die de keuken verlaten. De opeenvolging van zware gerechten deed de deur dicht voor een dessert.

Jammer, zonder die nipte culinaire missers zou Le Berger een klepper kunnen zijn.

Reacties
10
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.