'Lange rok'-rel in middelbare school loopt met sisser af

© FM Brussel
01/06/2015

Maandagmorgen zijn alle leerlingen van de Franstalige middelbare school De Mot Couvreur opnieuw naar school gegaan. Een aantal meisjes deden dat opnieuw in lange rok. De directeur heeft het kledingreglement te strikt geïnterpreteerd, laat onderwijsschepen Faouzia Hariche (PS) verstaan.

Vorige vrijdag mocht een tiental leerlingen van de school er niet binnen omdat ze té lange rokken droegen. Vandaag liet de directeur alle meisjes binnen op school, maar hij nodigde hen ook uit voor een overleg over de gepaste klederdracht op school. Volgens de leerlingen zelf blijven de richtlijnen te vaag en kregen ze geen antwoord op hun vraag waarom de lange rokken verboden zijn.

Volgens de directeur schenden de meisjes met hun outfit het schoolreglement dat opgelegd is door de inrichtende macht, de stad Brussel dus. Maar schepen van onderwijs Faouzia Hariche (PS) zegt bij TéléBruxelles dat de directeur het reglement te strikt interpreteert.

Voorlopig mogen de meisjes dus wel gewoon naar school in een rok die de voeten niet bedekt - hun enkels moeten vrij zijn - en niet te donker is. Waarom een onderscheid wordt gemaakt tussen zwarte en veelkleurige rokken is niet meteen duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni