Lange Jojo uitgeroepen tot ereburger van de Marollen

© Belga
09/01/2016

De zanger Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, is zaterdag uitgeroepen tot ere-Marollien.

De ceremonie werd bijgewoond door een honderdtal personen in zaal Marollia, in het hartje van de volksbuurt van de Marollen.

De grootouders van Lange Jojo, bij wie hij opgroeide, kwamen er wonen. De zanger haalde enkele anekdotes boven uit zijn jeugd in de Marollen.

Op 30 oktober was Lange Jojo ook al ingehuldigd als ereburger van de Stad Brussel, omwille van zijn lange carrière, en naar aanleiding van de verschijning van een nieuw album en van zijn biografie.

"Eerst benoemd worden tot ereburger van de stad Brussel en dan tot ere-Marollien: dit is de kers op de taart en ik voel mij zeer vereerd. Ik heb mijn hart verloren aan deze wijk en mijn roots liggen hier. De Marollen zijn deel van onze heerlijke Brusselse folklore die we moeten behouden", zei de zanger.

Burgemeester van Brussel Yvan Mayeur was ook aanwezig tijdens de ceremonie. Voor hem belichaamt Lange Jojo de 'zwans' (de typische spottende Brusselse humor, nvdr).

"Deze man heeft Brussel overal ter wereld uitgedragen. Het is formidabel dat de Brusselse folklore de hele wereld heeft kunnen veroveren", zei Mayeur. Aan het einde van de ceremonie klonken enkele hits van Lange Jojo: "On a soif", "Jules César", "Victor le footbaliste" en "E viva Mexico".

Helikopterongeluk
De tweetalige volkszanger van 80 is nog opmerkelijk kwiek voor zijn leeftijd. Een paar jaar geleden zei hij daarover aan onze collega's van Brussel Deze Week: ''Als artiest ken ik geen grenzen. Los daarvan probeer ik een zo normaal mogelijk leven te leiden: niet alle dagen dronken zijn, niet roken, een beetje aan sport doen.''

''Sinds mijn helikopterongeluk in 1989 besef ik het belang van een goede gezondheid en zeg ik elke morgen dankjewel. Alleen zo houd je het vol."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni