Reacties
8
Sharing = caring
E-mail

La Table d'Arthur

door Karolien Merchiers © Agenda
Etterbeek

Halfweg tussen het bruisende Jourdanplein in Etterbeek en de Europese Schuman-wijk ligt La Table d’Arthur, een fris ogend restaurantje dat op een straathoek half onder het niveau van de stoeptegels ligt.

(© Saskia Vanderstichele)

Behalve de knieën van de voorbijgangers fleuren ook enkele felle oranje accenten en een collectie kleurrijke lampenkapjes het geheel op. Zowel de baas als chef Stéphane Bols zijn aficionado's van de wereldkeuken en dat blijkt ook uit de aantrekkelijke menukaart, die een Franse klassieke basis combineert met exotische accenten van over de hele wereld (en meerdere vegetarische opties).

Naast voorgerechten als gegrilde zeebrasem met feta en een emulsie van honing en ouzo (€15) en vermicellisalade met in kaffir-citroen gemarineerde scampi's (€15) staan er ook plaatselijke lekkernijen op de kaart, zoals een gegrilde boterham met cottage cheese, bieslook en komkommergazpacho (€10). Wij waren benieuwd naar de "in sake gekookte zalm" met zwarte radijs en noedels (€15), maar we kregen onze vis zo rauw als maar kan. Los van die Babylonische spraakverwarring moet wel gezegd dat de vis mooi vers was en dat het gerecht ons zeer bevallen is. Bij het eten dronken we een lekkere, zij het wat karig bemeten witte sauvignon (€6 per glas).

Het hoofdgerecht stelde echter wat teleur: de lenterolletjes met lamsvlees (€19) waren een beetje saai en de stukjes lamsvlees waren zo ijskoud dat ze bijna geen smaak meer hadden. We keken dan ook een beetje jaloers naar de vele mooie, dampende borden die werden opgediend aan de tafels om ons heen. Volgende keer beter kiezen is de boodschap!
Het nagerecht maakte heel wat goed: de chocolade-moelleux met een karamel van zoute boter (€7) was helemaal in orde.

Reacties
8
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.