Kunstcollectief maakt hebbedingen met Brusselse inslag

© brusselnieuws.be
29/12/2014

Het kunstcollectief Vrak produceert accessoires die een link hebben met Brussel. De zes leden hebben het dezer dagen razend druk.

Dat blijkt uit een interview dat drie van hen gaven aan de krant La Capitale.

Vrak maakt allerlei accessoires, en het was een logische keuze om die een Brusselse touch te geven, zeggen ze. “Wij zijn alle zes Brusselaars en erg geïnteresseerd in onze stad”, zegt Florent, jurist van beroep en Brusselgids in zijn vrije tijd.

“Via ons collectief kunnen we bepaalde ongerijmdheden in onze stad in de kijker zetten, zoals de stellingen rondom het Justitiepaleis.”

Stephan, een architect, voegt daaraan toe: “Het maakt deel uit van onze Belgische cultuur, de zelfspot die we uiten via de objecten die we vervaardigen. We focussen graag op zachte mobiliteit en architectuur, thema’s die ons na aan het hart liggen.”

Het team verkoopt bijvoorbeeld een portefeuille gemaakt van MIVB-kaartjes, badges met Arno, Stromae en Vincent Kompany erop, en lampen waarvan de kap met Brusselse torens bedrukt is.

Alles wordt lokaal vervaardigd en de T-shirts en tasjes zijn van fairtrade biokatoen. De spullen van Vrak zijn te koop in de Lang-Levenstraat 36 in Elsene, of op kerst- en artisanale markten allerhande.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni