© KultuurKaffee.be

KultuurKaffee langer open door uitstel afbraak

© brusselnieuws.be
12/02/2015

Het KultuurKaffee op de VUB-campus blijft langer open. Normaal sloot het café deze maand voorgoed de deuren, maar het blijft nog voor onbepaalde tijd open. De VUB wacht nog op vergunningen voor het geplande bouwproject op de site.

Na een 30-jarig bestaan moest het KultuurKaffee dit jaar plaatsmaken voor een bouwproject van 25.000 vierkante meter. In de nieuwe gebouwen komen onder andere 650 studentenkamers, 2.000 vierkante meter leslokalen én een nieuwe versie van het Kultuurkaffee.

“Normaal werd in februari begonnen met de afbraak van het oude gebouw, daarom hadden we beslist om geen activiteiten meer te organiseren in het KultuurKaffee”, zegt Jade Corbey die er instaat voor de muziekprogrammatie.

“Maar die plannen zijn verschoven en dus kan het café voorlopig openblijven, al weten we niet voor hoelang.” Dé ontmoetingsplaats voor de VUB-student is enkel nog open als bar. “We organiseren geen concerten meer, maar de zaal wordt wel nog verhuurd", vertelt Corbey aan brusselnieuws.be.

“We wachten nog op een milieu- en stedenbouwkundige vergunning. We hopen in de zomer te kunnen beginnen met de werken", reageert Sicco Witterman, persverantwoordelijke van de VUB.

“Het gaat om een enorm bouwproject en daar komen veel procedures bij kijken om alle nodige vergunning te verzamelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Samenleving, Resto & Bar

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni