Kuifje krijgt airplay voor de Sigaren van de Farao op Franse radiozender

07/02/2016

De avonturen van Kuifje krijgen vanaf 8 februari airplay op de radiozender France Culture in Frankrijk. De theatergroep Comédie Française speelt eerst De Sigaren van de Farao. Ze zetten het verhaal om naar een luisterspel door letterlijk naar de stripprenten te kijken.

France Culture zendt vanaf volgende week vijf dagen lang een episode van De Sigaren van de Farao uit op de radio. Vanaf september maakt het gezelschap nog opnames voor de verhalen van De Blauwe Lotus, De Zeven Kristallen Bollen, De Zonnetempel, De Zaak Zonnebloem en ten slotte De Juwelen van Bianca Castafiore.

“Voor de verhalen van Kuifje is er veel nood aan extra omgevingsgeluiden en ambiance. We hebben letterlijk de jonge reporter achterna gehold tijdens de opnames”, zegt de uitvoerder van het radioproject Benjamin Abitan.

Om de strips naar een gehoorspel voor de radio te vertalen heeft Abitan de prentjes uit de strips goed herbekeken. “Wanneer je als kind die stripverhalen leest, geef je aan alle personages ook zelf een stemmetje in je hoofd”, zegt hij.

Het Nationale Orkest van Frankrijk zorgt voor muziek die in de uitzendingen ook aan bod zal komen. In de jaren ’50 werd Kuifje al voor een eerste keer vertaald naar een klankspel. Daar kwamen toen vier vinylplaten van uit, waaronder ook het verhaal De Sigaren van de Farao.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni